Revisie MR2 1.8 vvti 2000

 

Net als de Celicas hebben de MR2's vanaf 1999 ook last van het olie verbruik daarnaast hebben ze ook nog eens last dat de Pre-cats in het uitlaatspruitstuk defect gaan (door het olie verbruik) en schade aan kunnen richten aan de motor.

De MR2 kwam binnen op een trailer omdat de motor op 3 cilinders liep.

Het was duidelijk dat de motor flink olie verbruikte:

 

Verwijdering motor:

Zodra de auto binnen stond was het zaak de motor uit de auto te verwijderen, bij een MR2 is dit wel een ander proces dan bij de auto's met de motor voorin.

Normaal halen we de motor bovenlangs er uit mar bij de MR2 is dit niet mogelijk dus moet die onderlangs er uit, we hebben er voor gekozen eht subframe ook te verwijderen om zo meer ruimte te creëren.

Motor werkzaamheden.

Al snel was het duidelijk dat een standaard revisie niet de meest gunstigste optie zou zijn omdat er een grote kans was op meer problemen dan alleen maar het onderblok, het op 3 cilinders lopen was deels veroorzaakt door slechte bougies maar na wat verdere tests bleek er wel meer mis te zijn.
ook was 1 van de pre-cats kapot en lagen er stukken van door het hele uitlaatsysteem, met het risico dat de kop ook beschadigd was.

Daarom is besloten de motor te vervangen voor een jong gebruikt model met weinig kilometers (2006 met 40.000 op de teller)


Oud:


Nieuw:

 

Omdat we een compleet ander blok hadden aangeschaft hoefde het blok niet weer volledig opnieuw opgebouwd te worden, alleen alle externe delen zijn overgezet en daar waar nodig de pakkingen vervangen.
Tevens heeft de auto een nieuwe koppeling gekregen, deze had zijn beste tijd gehad en is vervangen door een Toyota Optiefit versie.

 

Omdat de pre-cats in slechte staat waren en de standaard katalysator door het verbruik en de kapotte stukken pre-cat in het systeem ook schade had opgelopen is besloten een compleet nieuw RVS systeem van CHE te monteren, dit met een ingebouwde sport katalysator.

 

Inbouw motor:

Zodra de motor grotendeels was opgebouwd kon deze weer samen met de versnellingsbak terug de auto in.

Daarna was het zaak alles weer aan te sluiten en ook het nieuwe uitlaat systeem te plaatsen.


Totaal aan materialen die gebruikt zijn:

- Toyota 1ZZ-FE vervangings motor
- 5W30 vol synthetische motorolie
- Toyota koelvloeistof rood
- Toyota Oliefilter
- 75W90 Transmissievloeistof
- Toyota Optifit koppeling
- Toyota/Denso Bougies
- Toyota luchtfilter
- CHE header
- CHE downpipe met sportkatalysator

< Back