Swaps

Naast inbouw van aftermarket onderdelen of revisie van je huidige motor, is het bij ons ook mogelijk om een andere motor in je auto te laten plaatsen, Dit kan een zelfde type motor zijn ter vervanging van een defecte motor maar ook upgrade ten opzichte van de motor die in de auto zit, denk dan aan een grotere variant van je huidige motor of een turbo versie.

Voor voorbeelden van swaps die we reeds gedaan hebben klik hier.

 

Celica T23 (1999-2006)

Een populaire motorwissel bij de Celica T23 is de normale 1.8 vvti (1ZZ-FE) te vervangen voor de versie uit de
T-Sport, wat motorwissels betreft is dit een makkelijke wissel, omdat er niet voor gelast, gezaagd of geboord hoeft te worden in of aan de auto.
Dit soort swap levert een kleine 50 Pk op en verandert de rijeigenschappen van de Celica drastisch.

MR2 Roadster (1999-2005)

Ook voor de MR2 is het vervangen van de 1.8 vvti motor
(1ZZ-FE) voor de versie uit de Celica of Corolla T-Sport een polulaire optie voor meer vermogen en/of rijplezier.
Ook bij de MR2 hoeft met deze wissel niet gelast te worden maar zijn er wel specifieke delen nodig voor de wissel om alles goed passend en werkend te krijgen.
Wij gebruiken bij de 2ZZ swap voor de MR2 een mix van Celica en Corolla delen samen met nieuwe Monkey Wrench Racing delen om het perfect passend te krijgen in een MR2.

Celica 2ZZ-GE motor:

 

Yaris P1 (1999-2006)

Ook voor de Yaris is de optie om het Yaris T-Sport blok in de 1.0 of 1.3 te plaatsen zonder grote aanpassingen, en afhankelijk van de originele motor kunnen meerdere onderdelen origineel blijven, maar groeit het vermogen wel van 68 pk (1.0) of 86 pk (1.3) naar 105 met het 1.5 T-Sport blok, en dat gekoppeld aan de kortere versnellingsbak van de T-Sport maakt het de Yaris meteen een stuk vlotter.
Tegelijker tijd heeft het T-Sport blok veel meer tunings potentie dan de 1.3 en 1.0 motoren mede omdat deze motoren in Japan en Amerika in veel meer auto's is geplaatst dan alleen de Yaris.

Yaris 1NZ-FE motor:

Voor voorbeelden van swaps die we reeds gedaan hebben klik hier.

< Back