Project Avensis Turbo 1.8 vvti 2002

pagina 1

Deze Avensis revisie is geen reguliere revisie. Alhoewel de motor ook olie verbruikte was dit niet de enige reden om de motor uit elkaar te halen en op te knappen.
De andere reden was dat de eigenaar meer vermogen wilde en de keuze was gevallen op de motor te versterken en een turbo setup te monteren.

 

 

 

Verwijdering motor:

Zoals bij normale revisies is ook hier te eerste stap de motor te verwijderen uit de auto.

Opbouw motor:

De doelstelling van dit project is om een 275-300 pk uit de motor te halen. Dit lukt niet met een standaard 1ZZ-FE motor en dus is de motor versterkt met veschillende aftermarket delen om sterk genoeg te zijn om de turbodruk aan te kunnen om dit vermogen te halen.
Het onderblok hebben is gebouwd met een set MWR versterkte drijfstangen. Deze zijn een stuk dikker dan de standaard drijfstangen in een 1ZZ-FE.
De zuigers zijn vervangen voor een set lage compressie zuigers van Wiseco (8.8:1 compressie)
De motor is voorzien van sterkere lagers (drijfstang en krukas) van MWR.
Om er voor te zorgen dat de koppakking en kop zelf ook de verhoogde druk aankunnen zijn de standaard kopbouten vervangen voor een set ARP tapeinden met moeren.


De Cilinderkop is zelf niet versterkt. Er is geen plan om hogere toeren te draaien dan standaard en dus zijn de kleppen en veren niet aangepast. Wel is alles schoongemaakt. De kleppen gecontrolleed en geslepen.
De kop zelf is gevlakt zodat deze perfect recht is.

Zodra de kop weer op het onderblok gemonteerd was kon de montage van alle externe delen beginnen.


Omdat het geen standaard revisie is en er nooit een kant en klare turbokit voor de Avensis is geleverd moeten veel delen passend gemaakt worden en constant getest worden wat de beste locatie en pasvorm is om zo alles goed werkend en passend in de auto te krijgen.


Vervolg op pagina 2

< Back Pagina: 1 2 3 4