Revisie Celica 1.8 vvti 2000

 

Dit revisie project was meer dan een alleen de revisie van he blok, de auto had voorschade en had onderandere een nieuw rechter scherm en voorbumper nodig.

 

Verwijdering motor:

De eerste stap was het verwijderen van de beschadigde delen en daarna meteen begonnen aan het demonteren van het motorblok zodat deze klaar is om uit de auto gehaald te worden.


 

Volgende stap was de motor in de motor steun te plaatsen, op de onderstaande foto is te zien dat ook de buitenkant van blok redelijk vuil en vettig was.

 

Demontage motorblok:

Daarna was het zaak de motor te demonteren zodat het onderblok verwisseld kan worden, en de verwijderde onderdelen schoon te maken en te controleren of alles nog binnen de tolleranties van Toyota valt.

Op de onderstaande foto's is goed te zien wat een verbuik van 1 liter op 300 km doet met het onderblok:

 

Opbouw motorblok:

Na dat het blok helemaal gestript was werd het tijd het nieuwe onderblok op te gaan bouwen.

Na dat de schoongemaakte onderdelen op het onderblok geplaats zijn ziet het er al weer een stuk beter uit.

Helaas voldeed niet alles aan de specificaties en was de kettingspannerrails en waterpomp vervangen voor een nieuwe versie, ook is meteen de multiriem en de koppeling vervangen een ook de bougies zijn vervangen door een setje nieuwe.

 

Extra werkzaamheden:

Naast de revisie werd ook nog aan het exterieur gewerkt, omdat de bumper en zijnscherm niet meer te redden waren werden deze vervangen, de klant had gekozen voor een Veilside style voorbumper van het merk SIX-Aerodynamics, en er is een nieuw spatbord geplaats alswel een nieuw ruitensproeier reservoir.

Eerst was het zaak om te zorgen dat alles goed pas gemaakt werd voor het naar de spuiter ging.

Zodra de auto terug was van de spuiter is begonnen aan de inbouw van de motor en om de nieuwe look helemaal af te maken zijn ook de velgen vervangen, het rechter voorwiel was al beschadigd.
De klant wilde een leuk setje velgen in het zwart met bij voorkeur een rode rand er in.
De wielen zijn vervangen door een set Dotz Mugello, deze voldeden aan alle eisen, en waren ook nog eens schappelijk geprijsd.

Oude wielen:
nieuwe wielen:

 

Met dit als eind resultaat, een weer glimmende fel rode Celica met nieuwe bumper, nieuw zijscherm, spiegel gespoten, en natuurlijk een nu weer perfect lopende motor.


Wat begon als een eenvoudige revisie, werd uiteindelijk een kompleet project, maar wel één met een mooie eindresultaat.

< Back