Blitz 2ZZ-GE Compressor Project:

pagina 3:

 

19 Augustus 2012, opbouw motorblok:

Omdat de cilinderkop het laatste grote onderdeel is wat nodig was om het blok weer opnieuw op te bouwen.
Eerste taak was de kop weer op het onderblok te monteren en nokkenassen inclusief de nieuwe OEM inlaat as, evenals andere delen.

Daarnaast zijn de onderdelen onderaan het onderblok gemonteerd zoals een nieuwe oliezeef, filter en sensoren.

Helaas was één cruciaal onderdeel nog niet binnen namelijk de backplate van de oliepomp, wel is de Circuitworks oliepomp vertanding binnen maar de achterkant van he pomphuis nog niet, dus kan deze niet opgebouwd worden, en daardoor kon niets aan de distributiekant gemonteerd worden tot het missende onderdeel binnen komt.

Mock-Up deel 2:

Omdat we niet verder konden met het afbouwen van het blok zijn de kettingkap en klepdeksel tijdelijk gemonteerd om alles stof vrij te houden, en zijn we begonnen de externe onderdelen te monteren zoals de spruitstukken,brandstofrail met injectoren etc.
Daarnaast tijdelijk de Blitz Charger gemonteerd, om nu alles exact pas te maken op de uiteindelijke setup.
Onder andere moest de oliepeilstok aangepast worden zodat deze omgeleid kan worden naar een passende plaats.

Zoals het blok er nu bij staat:


Nieuwe goodies:

In de afgelopen dagen zijn er een aantal belangrijke onderdelen voor het project binnen gekomen waaronder de koppeling en de olievertanding.


Gezien de vermogenstoename was het onverstandig de OEM Toyota koppeling te gebruiken, en is er natuurlijk gekozen voor een Clutchmasters koppeling, en wel de FX400 6 puck variant.
We hebben bewust voor de FX400 gekozen omdat deze meer vermogen aan kan en toch nog bruikbaar is op de openbare weg.

Clutchmasters drukgroep:

FX400 six puck koppelingsplaat:

Daarnaast kwam ook een klein pakketje binnen, klein maar erg belangrijk voor om de motor nog iets betrouwbaarder te maken.
De Circuitworx oliepomp:

 

En verder hebben we nog de Blitz Sonic Power Air Cleaner klaar liggen om gemonteerd te worden, deze als opgrade ten opzichte van het standaard Blitz LM filer wat bij de Charger zit, voor een betere koeling van de inlaat lucht maar ook zeker vanwege de looks.

Blitz Intercooler:

Een van de laatste en tevens het grootste onderdeel van de Blitz kit die we moeten schoonmaken en poetsen is de Intercooler.
Deze is flink gecorodeerd en vuil.
We zijn al begonnen de intercooler schoon te maken en weer op te poesten maar het is een flinke klus om het weer mooi te laten glimmen, tot zover het resultaat:

Hopelijk binnenkort meer tijd om het poetswerk af te maken.

Zaterdag 1 september 2012:

We hebben niet veel tijd gehad om aan dit project bezig te gaan, hopelijk volgende week alles in 1 keer door werken.
Voor nu alleen de motor klaar gemaakt om weer gekoppled te worden aan de versnellingsbak zodat alles de auto weer in kan.

Het wachten was op een deel van de oliepomp behuizing die in back order was, zodra die binnen was konden we beginnen met afbouwen van de motor.

Nieuwe onderdelen:
- Circuitworx oliepomp vertanding
- Oliepomp backplate
- Kettinggeleiders

De ketting had pas 10k gelopen en was nog zo goed als nieuw, en dus gewoon terug geplaatst.

Vervolgens was het zaak de ketting kap terug te plaatsen delen als de waterpomp, motorsteun en multiriemspanner te monteren.

 

Ga naar pagina: 1 2 3 4 5 Volgende

< Terug naar Projecten