Blitz 2ZZ-GE Compressor Project:

 

Omdat wij een duidelijk beeld wilden geven van wat wij allemaal doen, werd er een plan op gesteld om een promo auto te maken van 1 van onze auto's.
De keuze was eerst gevallen op de Celica van Lowi omdat deze al meerdere upgrades heeft ontvangen, maar uiteindelijk gekozen om de donker blauwe T-Sport te gebruiken als promo auto.

Maar dan bleef de vraag van wat is een goede upgrade voor een promotie auto, het moest in ieder geval de performance van de auto verbeteren en tegelijker tijd de er ook nog eens mooi uit zien op de auto.
Al snel was de keuze gevallen op een Blitz Compressor kit voor de 2ZZ-GE motor. Recent hebben wij er één kunnen bemachtigen via een van onze contact personen in Engeland.

Introductie:


Dus daarmee begon project: Blitz Compressor:

 

De kit bestaat uit:

- Compressor
- inlaat spruitstuk
-Blitz Access ECU
- Intercooler
- Intercooler buizen
- Carterpan
- Stroomleidingen en bevestigings materialen en beugels

 

De Kit is korte tijd gemonteerd geweest op een Celica en heeft een tijd op geborgen geweest, en zag er daarom niet zeer mooi meer uit, was vies en sommige aluminium delen waren geoxideerd.
Daarnaast worden de onderdelen door Blitz geleverd met een ruwe matte finish, die wij niet erg mooi vinden.
Dus hebben wij er voor gekozen om de buizen en intercooler en Inlaat spruitstuk te polijsten.

Het is een hele klus maar het resultaat is een heel stuk mooier dan de standaard mat grijze look waar Blitz de kit in leverde.

 

Voorbeeld van hoe de buizen er origineel uit zagen:

 

Voorbeelden van na de eerste polijstbeurt:


 

Na dat meerdere delen gepolijst waren werd het tijd om een Mock-up te maken om de pasvorm op een 2ZZ blok te testen en te kijken welke bevestigingsbeugels waar pasten, er zat een handleiding bij maar die was in het Japans, dus die hielp niet veel, gelukkig nu ook een engelstalige versie weten te bemachtigen.

 

Er moeten een paar kleine dingen aangepast worden, om het allemaal passend te maken op het blok in de Celica, gelukkig is de 2ZZ-GE computer die bij de Blitz kit zit de Japanse specificatie en maakt deze geen gebruik van Air Injection en hoeft dit hele systeem niet geplaatst te worden en zit het dus niet in de weg met alle bijbehorende beugels en leidingen zoals op dit mock-up blok.

 

Ga naar pagina:1 2 3 4 5 Volgende

< Terug naar Projecten