Project Yaris Elektronica upgrade

De Yaris 1.0 van een vaste klant van ons was het leven begonnen als een compleet standaard Yaris 1.0 zonder enige opties.

In de loop der tijd zijn er verschillende visuele upgrades uitgevoerd en ook is het interieur niet standaard gelaten. Zo hebben wij er een set T-Sport stoelen en achterbank in gezet en heeft de eigenaar de audio aangepast.

Maar als het om electronische opties gaat was de auto nog helemaal standaard, geen centrale vergrendeling of elektrische spiegels en ramen.

Het werd hoog tijd hier verandering in te brengen.

Zoals de auto er uit zag toen die bij ons binnen kwam:Of wel helemaal mechanisch, enige bedrading die in de deuren lag waren eigen gelegde audiokabels.

De eerste stap was de originele deurpanelen te verwijderen:

Daarna het raammechanisme te vervangen voor een elektrische versie, evenals de Centrale vergrendeling motor in te bouwen en spiegels te vervangen voor elektrische versies.
En als laatste de kabelboom aan te legen:

Om de spiegels te kunnen bedienen was er natuurlijk wel een schakelpaneel nodig, met wat kleine aanpassingen werkte de bediening van een T-Sport ook hier prima.

 

Eindresutaat:

Omdat de deurpanelen ook vervangen moesten worden ivm de raambediening, hebben we ze meteen vervangen voor een set T-Sport panelen en deurgrepen om de T-Sport look verder af te maken van binnen.

Ook is het standaard grijze stuur dat na vele kilometers en jaren meer geel dan grijs was vervangen voor een lederen versie van een Toyota Celica.


De gemonteerde spiegels waren niet in de juiste kleur maar de eigenaar heeft deze en wat andere delen nog verder gestickerbombed.

Het eindresultaat van buiten:


<Terug naar projecten